Úvod » SEZONA 2018/2019

HODNOCENÍ ROKU 2018

publikováno 20.12.2018

HODNOCENÍ PRÁVĚ KONČÍCÍHO FOTBALOVÉHO ROKU BYCHOM MĚLI ROZDĚLIT DO NĚKOLIKA KAPITOL:

Začneme asi od mužů, zde musíme sdělit, že letošní rok byl nejhorším v novodobé historii. Muži se po loňském podzimu drželi na 11. místě okresního přeboru se solidním počtem 14 bodů. Na jaro byl cíl jasný - zachránit soutěž. Po odchodu některých důležitých produktivních hráčů jsme zacelili mezeru Vaškem Marešem z Tisu, navíc se nám vrátili dva nadějní dorostenci ze Světlé, Lukáš Vavrla a Martin Rajdl, druhý jmenovaný však moc zápasů ani tréninků neabsolvoval a spoléhali jsme se pochopitelně na dlouhodobé hráčské jádro. Příprava začala pod vedením trenéra Vítka Horkého st.  v lednu, kdy jsme jezdili o víkendech trénovat na umělou trávu do Zruče nad Sázavou. Sehráli jsme kvůli špatným klimatickým podmínkám i čtyři přátelská utkání na umělé trávě, a to 2x v Humpolci, v Kutné Hoře a ve Vlašimi s bilancí jedné výhry, remízi a dvou proher...Jarní část se však Hněvkovicím vůbec nepovedla, od posledního přátelského zápasu začali problémy se zraněnými hráči a po dvou úvodních těsných prohrách ve Vísce a s Kožlím již mužstvo pokračovalo v sestupné tendenci a nepovedlo se získat ani jeden jarní bod, což znamenalo pochopitelný sestup. Sestava se postupně drolila a mužstvu chyběli zranění rozdíloví hráči. Během jarní sezóny jsme byli svědkem i události u jednoho týmu z okresního přeboru, která moc s fair play nemá nic společného. Bohužel tento tým ohrožený sestupem byl potrestán jen trestem na jeden zápas. Nepovedlo se kvůli různým skutečnostem stavět stejnou sestavu a i přes snahu trenéra a  těch, co hrát chodili, byla záchrana utopií. Hněvkovice skončili na posledním 14. místě.Nejlepším střelcem jara byl M.Pipek se 3 góly, přičemž odehrál jen polovinu utkání.

VÝSLEDKY: Víska - Hněvkovice 2:1, Hněvkovice - Kožlí 2:4, Světlá B - Hněvkovice 4:1, Hněvkovice - Dlouhá Ves 1:3, H.Brod C - Hněvkovice 8:0, Hněvkovice - Keřkov 2:4, Hněvkovice - Lipnice 0:2, Šmolovy - Hněvkovice 5:0, Hněvkovice - Přibyslav B 1:4, Věžnice - Hněvkovice 2:0, Hněvkovice - G.Jeníkov 2:3, Hněvkovice - Okrouhlice 1:5, Dolní Město - Hněvkovice 6:1 

Před podzimní části jsme zaznamenali odchod T.Gehera, V.Mareše a trenéra V.Horkého st., naopak se nám povedlo tým rozšířit o M.Mašku, S.Votočka, po zranění se vrátili A.Procházka, J.Chyba, T.Chyba,  během jarní již posílil tým i M.Pipek a během podzimní části dorazil velmi kvalitní hráč -  M.Svoboda. Bohužel, marodka a absence nabraly neuvěřitelný směr a během několika zápasů nám chybělo až deset hráčů z kádru. Výsledkem závěru podzimu bylo dohrávání posledního zápasu s nekompletní jedenáctkou v níž bylo i několik těch, co hráli se sebezapřením. Cílem bylo hrát v první polovině tabulky, což se bohužel nepodařilo, druhá část sezóny poznamenaná silnou marodkou, proběhla bez bodového zisku. Bohužel, několik zápasů ztratili hněvkovičtí v samém závěru, v posledních minutách, na příčiny, nechť si každý odpoví sám. Je zřejmé, že kvůli absencí nebylo uskutečněno několik tréninků.  Devět získaných bodů je velký neúspěch, dvanácté místo znamená jarní boj o záchranu. Přes zimu se budeme snažit tým doplnit a posílit, jaká bude situace s mnoha zraněnými momentálně nevíme. Několik nepříjemností však víme jistě, dlouholetý tahoun týmu J.Šťastný v jarní části za náš tým kvůli další operaci nenastoupí, obdobně to vypadá i s další dlouholetou oporou - P.Rajdlem.  Budeme doufat, že ostatní zranění se co nejdříve uzdraví a nekonečná smůla u nás už skončí...vždyť během podzimu několikrát nastoupilo i pár hráčů se sebezapřením, zde bych chtěl vyseknout poklonu benjamínkovi v kádru L. Vavrlovi, který mnohokrát nenechal své spoluhráče ´´ve štychu´´.  Nejlepším střelcem podzimu byl se 7 góly  M.Večeřa, kapitánem týmu O.Šťastný, trenéry postupně M.Červený a J.Šťastný ml., vedoucím mužstva Z.Rajdl.

VÝSLEDKY: Hněvkovice - Habry 3:2, Mírovka B - Hněvkovice 7:1, Hněvkovice - H.Borová B 0:1, Maleč - Hněvkovice 7:1, Jeřišno - Hněvkovice 1:2, Hněvkovice - Sobíňov 1:4, V.Žďár - Hněvkovice 0:3, Hněvkovice - Lípa B 2:4, Keřkov - Hněvkovice 3:2,  Hněvkovice - Č. Bělá 2:3, Libice - Hněvkovice 6:1, Hněvkovice - Šlapanov 3:5, Rozsochatec B - Hněvkovice 5:0 

Abychom nebyli jen negativními, povedlo se nám zajistit buńku na rozšíření prostor pro pomůcky, zvládlo se klasické pálení čarodějnic, úspěšný byl Dětský den, poprvé v historii jsme v Hněvkovicích přivítali poloprofesionální maďarský tým FC Teskánd. Díky několika nadšencům se nám povedlo tuto náročnou akci uspořádat a i když byl výsledek 1:9 (branka M.Pipek), celý červnový večer si všichni zúčastnění jistě užili. Během pouťových oslav jsme vypomáhali s pořádáním celé akce. Po velkém suchu jsme měli v devastujícím stavu i naše hřiště. Zde jsme podnikli první kroky ke zlepšení situace a v novém roce přijdeme s dalšími návrhy na zlepšení - je teď na členech, jak se k celé situaci postaví. K úpravě dojde i na parkovišti v areálu. 

Dále budeme hodnotit práci s mládeží: 

Nejprve začneme staršími žáky. Ti zakončili loňskou sezónu a jaro v okresním přeboru Kutnohorska na solidním 5. místě z devíti týmů tabulky. Vzhledem k ročníkovým posunům jsme na podzim nebyli schopni zajistit ani mužstvo starších žáků a ani mužstvo dorostu. Z důvodu, aby hráči a hráčky mohli dále v kopané pokračovat jsme se domluvili na sdruženém mužstvu ve starších žácích i dorostu s Ledčí nad Sázavou. Zde nám vyšli se vším maximálně vstříc, do Ledče jsme pro naše hráče a hráčky zajistili i našeho trenéra M.Večeřu. Bohužel jsme však zde zaznamenali během podzimu velký nezájem hráčů a hráček, a proto ve sdruženém mužstvu zbyl jen střípek hráčů z bývalého hněvkovického týmu. Jak naše spolupráce v těchto věkových kategoriích bude vypadat v jarní části je asi dáno, ale třeba budeme překvapení opakem :-) 

Velký posun jsme však zaznamenali v kategorii přípravek a minipřípravek. Díky spolupráci mezi trenéry, sponzory, rodiči a především hráči a hráčkami vidíme velké zlepšení u našich nadějí. V jarní části jsme pro přípravky zajistili přípravné zápasy, aby se mohli připravit na podzimní sezónu, kdy již starší přípravka nastupovala na turnaje organizované okresním fotbalovým svazem, zápasy hrála i souvztažně mladší přípravka, v jejichž týmu se objevilo i několik nadějí z minipřípravky. Byla radost sledovat velký zájem našich nejmenších zástupců, povedlo se nám několik úspěšných společných akcí s rodiči.. 

Soupis turnajů a výsledků starší přípravky: 1) Leština - Hněvkovice 13:2, Věž - Hněvkovice 9:0, 2) Hněvkovice - Věž 2:6, Hněvkovice - Sobíňov 4:3, 3) Okrouhlice - Hněvkovice 3:2, Šmolovy - Hněvkovice 4:1, 4) H.Brod C - Hněvkovice 7:8, Leština - Hněvkovice 13:1, 5) Věž - Hněvkovice 7:2, Mírovka - Hněvkovice 4:1, 6) Mírovka - Hněvkovice 5:3, 7) Hněvkovice - Leština 3:6, Hněvkovice - Sobíňov 4:3, 8) Leština - Hněvkovice 6:3,  9) Hněvkovice - Habry 4:7, Hněvkovice - Okrouhlice 4:5 

Soupis výsledků mladší přípravky: Leština - Hněvkovice 0:7, Hněvkovice - Věž 3:2, Šmolovy - Hněvkovice 2:1, Leština - Hněvkovice 1:5, Věž - Hněvkovice 3:2,Hněvkovice - Leština 9:2, Leština - Hněvkovice 4:7, Hněvkovice - Okrouhlice 2:2 (na penalty 4:2)

Nejlepším střelce starší přípravky byl Filip Burian, v mladší přípravce byli nejlepšími střelci Kuba Lisičan a Toník Vrána.

Realizační tým: Z.Rajdl, J.Kocián, M.Fanta, u minipřípravky vypomáhali V.Veselá a manželé Horcí.

Na závěr sezóny se nekompletní starší přípravka doplněná o několik hráčů mladší přípravky zúčastnila okresního turnaje hráčů 2008 v Přibyslavi (8.místo) a v H.Brodě (7. místo)

 

Našim největší sponzorem a partnerem byla jako tradičně obec Hněvkovice, velké díky patří za velkou podporu i následujícím firmám a společnostem:

 Fous s.r.o., Spedilog a.s., Mudr. Martin Stránský, Truhlářství Hlídek, Ruukki CZ s.r.o., Fakro Czech s.r.o., Zemko Kožlí, Baumit s.r.o., Gutta ČR, Zámečnictví - zednictví Jiří Šťastný, Autodíly Vrána, Pokrývačství - klempířství František Nekola, Gunnex, Held s.r.o., Vinařství Kocián,  Okresní fotbalový svaz Havlíčkův Brod, Okresní sdružení sportů Havlíčkův Brod a Kraj Vysočina.

 

PO KRÁTKÉ PAUZE JIŽ OD LEDNA ZAČNE PŘÍPRAVA MUŽŮ, PŘÍPRAVKY SE ZAČNOU PŘIPRAVOVAT BĚHEM ÚNORA.

DÍKY ZA SNAHU VŠEM ČLENŮM VÝKONNÉHO A KONTROLNÍHO VÝBORU, TRENÉRŮM, VŠEM HRÁČŮM, AŤ UŽ MUŽŮM NEBO MLÁDEŽI - JEJICH RODIČŮM A RODINNÝM PŘÍSLUŠNÍKŮM, VELKÉ DÍKY ZA PODPORU PATŘÍ I NAŠIM PARTNERŮM A SPONZORŮM.

 

                                                        V ROCE 2019 PŘEJEME JEN TO NEJ! 

                                         za T.J.Sokol Hněvkovice, Zdeněk Rajdl, předseda oddílu

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

PROGRAM NA 40. TÝDEN
  PROGRAM NA 40. TÝDEN:  MUŽI: 6.10. od 15 h - Veselý Žďár - Hněvkovice MLADŠÍ ŽÁCI: 6.10. od 10 h - Věžnice - Hněvkovice  Tréninky: ...

Kalendář akcí

« 10 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz